zondag, juli 15, 2007

Google zoekt en vindt soms foto's, deel 2



Als je foto geüpload is naar Blogger en je bericht is gepubliceerd dan kun je de html code bekijken en veranderen.

De laatste twee zinnen van de code van het oude paard beginnen met: src="http://2.bp.blogspot.com enz enz en eindigt met een closing tag.

Hier heb ik wat dingen aan toegevoegd:
(Voor de hele code ga je naar een bericht met een foto op je eigen weblog, dan 'bericht bewerken' en dan rechtsboven 'voorbeeld' aanklikken.
In de aanhalingstekens na alt"": een of twee 'keywords' die (natuurfotografie in mijn geval) van belang zijn voor de weblog. En de beschrijvende tekst van de foto in dit geval 'oud paard'.(Als je met de muis over de foto gaat zie je de beschrijvende tekst nadat het bericht gepubliceerd is) title"": (tussen aanhalingstekens tekst plaatsen) ik houd hetzelfde aan als in de Alt. Verder is toegevoegd: hoogte en breedte van de foto. (height en width, vóór de border="")

Dus in de Alt:beschrijvende tekst en een of twee keywords opnemen. Hierna voeg je title"" toe waarbij de tekst ook weer tussen de aanhalingstekens komt.
Dan de afmetingen (bijvoorbeeld width="220" height="212") van de foto vóór border"".

Mozilla gebruikers, zoals ik zelf, moeten een popup alt attribute downloaden anders gebeurt er niets als je met de muis over de foto gaat. Mozilla gebruikt geen alt attibuut maar een title attribuut.