zaterdag, april 21, 2007

Een nieuwe aarde van Eckhart Tolle


Het is tijd voor een collectieve bewustzijnsverandering, zegt spiritueel leraar Tolle. De mens laat zich leven en leiden door zijn ego. Hij identificeert zich met het ego. Maar aangezien het ego als vervelende eigenschap heeft dat het nooit tevreden is en nooit in balans is met de energie van de wereld, zijn de mensen ontevreden, altijd op jacht naar meer en altijd bezig met het verwerven van materiële zaken. 'Ego is altijd identificatie met vorm'. Dit geeft geen blijvend geluk, vreugde of tevredenheid.
Tolle beschrijft dat wij uit meer bestaan dan alleen een ego. Achter het ego bevindt zich het 'zijn'. Helaas wordt het 'zijn' meestal overschreeuwd door onze gedachten (ego) en de hieruit voortkomende emoties. Hij pleit voor een verschuiving van vorm naar bewust en vormloos bewustzijn. Minder macht geven aan het ego en meer leven in het 'NU'. Het ego is altijd bezig met verleden of toekomst (gedachten) maar nooit met het 'NU'. En 'Nu' is het leven.
Tolle schreef de bestseller 'De kracht van het Nu'. Met dit boek werd hij wereldberoemd en het is in 27 talen beschikbaar. Hij heeft iets te melden en ik ben enthousiast aan het tweede boek begonnen.