donderdag, januari 18, 2007

storm in Nederland

overstroming weg naar Harskamp
overstroming na storm
Vandaag woedt de heftigste storm sinds 2002, zegt het KNMI. Dat valt eigenlijk nog wel mee, denk ik dan. In 2002 vloog bij een soortgelijke storm een gedeelte van het dak van onze kapschuur de lucht in. Dit jaar hebben we het dak (eindelijk) gerepareerd.
Maar het is wel heftig buiten. Ik moest nog even naar Harskamp en had voor alle gevallen mijn camera in de auto gelegd. Wat ik vooral zag, naast takken op de weg, waren ondergelopen weilanden. Door de overvloedige regenval treden de sloten buiten hun oevertjes. Op de foto zie je een weiland langs de weg naar Harskamp. Op de voorgrond het fietspad. (zie markering) Als het nu blijft regenen dan zal de weg verdwijnen.
Bij ons op het erf blijft de schade tot nu toe beperkt tot een kapot schrikdraad. Hier is een plaat hout op gewaaid. Nou als het hier bij blijft. De paarden staan lekker binnen vandaag en doen zich te goed aan bergen hooi. Ook de schapen mogen niet naar buiten. Kyra geniet met volle teugen. Zij mag met de baas mee op inspectie achter in de grote wei. Haar oren vliegen alle kanten op en ze rent achter alles aan wat door de wind meegevoerd wordt. Dikke pret!!