vrijdag, mei 18, 2012

Hemelvaartsdag

wandelen langs de Grift in het Binnenveld

Gisteren gingen wij bepakt met foto uitrusting richting het Binnenveld De Grift wandeling op Hemelvaartdag om vanaf de Zuidelijke Meentsteeg onze wandeling langs de Grift te starten. De Grift loopt dwars door het Binnenveld en vormt tevens de grens tussen Gelderland en Utrecht. Officieel is de Grift een kanaal maar gelukkig met de nodige kronkels en bochten. meanderende Grift Vanaf de Zuidelijke Meentsteeg liepen wij, langs het water, in richting van de Grebbeberg.

Het natuurgebied aan weerszijden van de Grift behoort tot het Binnenveld, dit is een veelzijdig agrarisch gebied tussen Ede, Wageningen, Veenendaal en Rhenen dat erg aantrekkelijk is voor talrijke vogels  Grutto met Binnenveld  vliegende Aalscholver    waaronder weide- en erfvogels maar ook steenuiltjes en andere roofvogels. cabincrew, prepare for landing... Geland blijdschap na hereniging, klepperdeklep

Op dit moment wordt er ook gewerkt aan een ijsvogel project.

Als natuur- maar vooral als vogelliefhebber kun je hier je hart ophalen. Vooral nu zitten de weiden vol met nestjes van de weidevogels. Gelukkig worden deze vogels in dit gebied beschermd door de samenwerking van de weidevogelwerkgroepen met de plaatselijke boeren.

Bijgaand enkele foto’s om een indruk te krijgen van het gebied. Een bezoek is zeker de moeite waard!

weidebeekjuffer man

maaien langs de Grift, nadat eerst de nesten van de weidevogels gemarkeerd zijn.

De Meiboom bloeit in ...mei

Meerkoet en jongen

Grauwe Ganzen met kuikens

Weidevogel binnenveld Grutto

Binnenveld wilde eenden

langs de Grift