vrijdag, februari 11, 2011

Kukel en Tok update

in de ban van de liefde

Waar is de tijd gebleven dat de mannen voor hun geliefden het duel aangingen? Het is lang geleden, namelijk aan het einde van de 19e eeuw dat het duelleren in ons wetboek van strafrecht strafbaar gesteld werd.

De natuur en bijbehorende dierenwereld kent eigen regels. In de kippentoom wordt nog steeds gestreden voor de rechten op de vrouw. Kukel kwam laatst zwaar gehavend thuis na een dagje stappen. Het bloed stroomde rijkelijk uit verschillende gaten in zijn lijf. Het was duidelijk dat hij gevochten had. Het scheen hem trouwens niet te deren; zijn eetlust en paringsdrift waren onverminderd aanwezig en zijn gekakel klonk net zo krachtig als voorheen.

De volgende dag hield ik hem binnen zodat hij kon bekomen van zijn verwondingen. Tot mijn grote verbazing zag ik opeens een lief klein Basettehennetje Basette dat parmantig heen en weer liep voor het hok. “Kom je spelen?”, tokte ze naar Kukel. Kukel wilde graag maar mocht niet. Het werd mij duidelijk waar hij de vorige dag om gestreden had. En het mooie was…, zij wist het ook!