zaterdag, juli 18, 2009

biologische consumpties BTW vrij

De overheid streeft er naar dat in 2010 bedrijfsrestaurants minimaal 40% aan biologische produkten moeten gebruiken. Dit is een mooi streven alleen  biologische produkten zijn wel twee maal zo duur als de gewone produkten. "Lekker Bio BV" heeft het initiatief genomen om de overheid te bewegen om de BTW op ECO gecertificeerde producten tijdelijk af te schaffen.  De vraag zal dan stijgen, de prijzen kunnen dalen en te zijner tijd kan er dan weer BTW geheven worden. Heerlijk simpel eigenlijk.

Voor meer informatie kun je even kijken op de website van "Lekker Bio BV" en als je daar dan toch bent kun je gelijk de petitie even tekenen.

"Lekker Bio BV" is in januari 2008  opgericht door Leo Dijkgraaf en Anna Kroodsma. Twee inventieve ondernemers die regelmatig hun goede ideeën op de markt ten uitvoer  brengen.

Bij mijn werkgever worden in de bedrijfskantine trouwens al voor 60% de allerheerlijkste biologische consumpties geserveerd. Echt smullen, dat moet gezegd worden. Dat onze kantine wat voor loopt is helemaal niet zo vreemd want ook dit bedrijf staat onder leiding van Leo Dijkgraaf en Anna Kroodsma.