zaterdag, juni 30, 2007

google pages

Gratis en snel je eigen website. Vergelijkbaar: Lycos Tripod (50Mb schijfruimte) en Yahoo Geocities.(15 MB en met reclame op jouw site, bah...) Het programma is erg elementair, heeft beperkte mogelijkheden en is duidelijk nog niet helemaal uitontwikkeld. Voordeel eenvoudig toe te passen,wysiwyg,geen html kennis gevraagd. Gratis 100 Mb schijfruimte en vooralsnog geen reclame. Nadeel is je emailadres staat in het webadres. Hoe zit het met de beveiliging? Voor mensen die gratis een homepage willen maken is deze link zinvol. Je kunt via 'advanced search' zoeken op specifieke kenmerken, zoals wel/geen reclame, hoeveelheid gewenste schijfruimte, wel of niet FTP nodig etc.

vrijdag, juni 29, 2007

Schaatsenrijder of niet?

Natuurfotografie;Schaatsenrijder? Dit insekt lijkt op een schaatsenrijder. Ik tel echter 6 poten en een schaatsenrijder heeft 4 poten + 2 kleinere aan de voorkant. Wikipedia zegt dat het dan of een 'vijverloper' of een 'beekloper' is. Nou dat zegt mij niets en op Wikipedia is nog geen artikel geschreven over deze 2 geleedpotigen. Misschien is er iemand die weet welk insekt dit is? Foto even aanklikken voor een vergroting.

donderdag, juni 28, 2007

Zebrarups

Natuurfotografie;Zebrarups op Jacobskruiskruid Natuurfotografie;Zebrarups wordt Sint Jacobsvlinder Dit zijn Zebrarupsen en deze rupsen worden uiteindelijk St.Jacobsvlinders. Deze vlinder heeft als waardplant het zeer giftige jacobskruiskruid. Hier legt de vlinder de eitjes waar later de zebrarupsen uit voort komen. De rups doet zich te goed aan het jacobskruiskruid en is dus helemaal giftig. Dit gif slaat hij op in zijn huid. Als hij vervelt verliest de rups het gif dat hij gegeten heeft.

Hoe duur was de suiker?

Een prachtige historische roman van Cynthia Mc Leod. Het romandebuut van een Surinaamse schrijfster uit 1987. Het verhaal speelt zich af tussen 1765 - 1779. De bloeitijd van de suikercultuur, plantages maar ook de periode van de Boni-oorlogen. Genoemd naar de leider Boni, veroorzaakten weggelopen slaven oorlogen waardoor veel paniek ontstond. Ondanks de inzet van huurtroepen uit Europa brachten de marrons de kolonie Suriname tot faillissement. Het boek gaat over de angst van de plantage-eigenaren voor de aanvallen van de marrons. Hoofdpersonen zijn Elza en Sarith, dochters van een joodse planter, die met hun slaven proberen te overleven in deze tijd van geweld, dodelijke ziekten zoals de gele koorts en het verval van de kolonie.

dinsdag, juni 26, 2007

Ze groeien als kool...

Het gaat erg goed met deze jonge boerenzwaluwen. De merel had 3 jongen. Een vond ik vreemd genoeg, dood in de stal van Sandor. In het andere nestje van de boerenzwaluwen heb ik nog geen jongen gezien. De ouders zitten er nog wel op.

zaterdag, juni 16, 2007

eitjes uitgekomen...

Natuurfotografie; ma brengt lekkers natuurfotografie; jonge BZ Heugelijk nieuws! Één van de boerenzwaluwen heeft inmiddels jongen. Het heeft wat gekost om ze op een foto te krijgen. Ma en Pa zijn erg wantrouwend, dus toen zij mij zagen weigerden ze om naar het nest te vliegen. Nadat ik enige tijd in de stal van de merrie verscholen had gezeten, vloog een van hen naar de jongen om ze te voeren. Ik kon net tijdig afdrukken. In het andere nestje zijn de jongen nog niet uitgekomen. Ook deze zwaluw houdt mij goed in de gaten. Ik durf bijna niet meer uit te mesten, zij voelt zich gelijk gestoord en vliegt dan weg.

vrijdag, juni 15, 2007

Enkele veranderingen

De titels van de geschreven post zijn weer terug in het archief. De meest recente titels staan vermeld. Voor het zichtbaar maken van de overige titels kun je op de pijl voor de maanden klikken. Verder heb ik de kop van de blog veranderd. BOERENZWALUW staat nu in een foto van een...jawel Boerenzwaluw. Onder 'over mij' Links, boven de foto van Kyra staat een nieuwe tekst. Verder is er een link toegevoegd in de linkenlijst. Bovenaan de lijst staat 'mijn foto's en als je hierop klikt dat kom je op mijn nieuwe website waaraan ik vanmiddag begonnen ben. Het is allemaal nog lang niet definitief maar wel al leuk om even naar toe te gaan.

donderdag, juni 14, 2007

kunstnestjes voor boerenzwaluwen

Onze paardenstal is een gewillige broedplaats voor de boerenzwaluwen. Zolang wij hier wonen komen de zwaluwen in april of mei terug van de lange reis. Meestal maken ze het nest op de plek waar ze vorig jaar ook genesteld hebben. Keuze genoeg. De buurvrouw wilde nog iets extra's doen en liet haar man twee kunstnestjes ophangen. Hier wordt niet in gebroed. De zwaluwen gebruiken ze meer als tussenstop als er iemand in de stal is en ze niet direct naar hun nest willen vliegen. Ze broeden blijkbaar liever in een zelfgemaakt onderkomen. Een van de kunstnestjes. boerderij;kunstnestje Het nestje van vorig jaar, er vliegt net een zwaluw uit. boerderij;BZnest Het nieuwe nest. Met modder en speeksel tegen de balk geplakt. Knap bouwwerkje! boerderij;zwaluwennest Een merelnest. Meerdere malen opnieuw gebouwd omdat de bruine merrie het nest er af trok. Nu hangen er geen lange sprieten meer aan zodat ze er niet bijkan. Er zit een merel op... boerderij;merelnest boerderij;merelnest Boven het scharnier van de deur zie je nog een enkel sprietje. (foto aanklikken) Dit is van het merelnest. De merrie kan er nu niet meer bij. boerderij;Tara merrie

afkoelen

Kyra
Kyra
Kyra
Kyra
Kyra
Wat is er nu heerlijker bij dit benauwde weer dan een lekkere plons. Kyra wist het wel: meerdere lekkere plonzen. Tussendoor het opgehaalde balletje begraven en dan hup het water weer is.

zondag, juni 03, 2007

'Je hebt een boterbloemblaadje op je tong...'

Kyra
Kyra
'Ik word helemaal gek van die rubberen bal met dat gekleurde touwtje. Dit levenloze speeltje waar ik zo heerlijk mijn tanden in kan zetten, maakt mij nog eens waanzinnig! Kijk toch eens, mijn ogen rollen in de kassen. De aderen op mijn mooie koppie zijn al helemaal opgezet, dit is niet goed, helemaal niet goed. Gelukkig ziet niemand mij en kan ik zo af en toe even helemaal uit mijn dak gaan.'

boterbloemblaadje op mijn tong

'Na afloop ben ik dan helemaal leeg. Dan moet ik even tot mijzelf komen. En, oh nee hè, daar heb je hem weer met zijn apparaat. Wat zegt hij nou??'
'Je hebt een boterbloemblaadje op je tong!!!!!'
'Alsof ik dat niet weet...'

zaterdag, juni 02, 2007

waterplanten en kwakende kikkers

naturfotografie;waterlelie
natuurfotografie;kikker
natuurfotografie;waterplanten
natuurfotografie;waterplanten
natuurfotografie;waterplanten
Vanmiddag weer eens bij het watertje geweest waar ik nog niet zo lang terug het paddenfeest fotografeerde.
Met dat ik in de buurt kwam, hoorde ik luiddruchtig gekwaak en zag de kabaalmaker met een grote doorzichtige ballon voor zijn bekkie. Het schijnt dat kikkers hun kaken opblazen tijdens het kwaken, dan klinkt het nog mooier. Echt leuk om te zien maar toen ik dichterbij kwam om een foto te nemen verdween het beestje snel onder water.Jammer, ik heb wel een foto maar niet tijdens het bellen blazen.