dinsdag, januari 31, 2012

Flickr badge rechter kolom

Voor wie het nog niet helemaal duidelijk is; Anneke Brom en kyra tonen hun foto’s in de flickr. badge (rechter kolom bovenaan) van dit blog en wel onder de veelzeggende naam ‘Katjekip’

Deze foto zit er ook in. schaatsen Nog even en dan kunnen ze weer onder:)

99% kippenvlees besmet

Als je dit artikel gelezen hebt dan wil je geen kippenvlees meer eten. Getver…

Mijn kipjes nEW hAMPSHIRE zijn ESBL vrij maar worden trouwens NIET gegeten.

De consumentenbond is de ‘schone kip’ campagne begonnen omdat de ESBL bacterie niet op de kip hoort.

We kunnen weer meedoen!!!

Koningin wordt vandaag 74!

Hiep hiep....

maandag, januari 30, 2012

Wie is er niet groot mee geworden?

 

'wie is er niet groot mee geworden?'

pindakaas oorlog

'smeuïg tot op de bodem'

‘smeuïg tot op de bodem’

eerste sneeuw bedekt de Veluwe

Eindelijk is er dan toch een klein beetje sneeuw mèèèèh gevallen. Ik was vanochtend, zoals altijd, vroeg op om de dieren van voedsel te voorzien en de aanblik van de maagdelijk witte wereld om mij heen maakte mij blij.

Onze twee nieuwe kipjes zien het witte goedje voor de eerste maal in hun prille bestaan. Ondernemend als de dames zijn namen ze geen tijd om te ontbijten maar gingen, nadat ik het kippenhok geopend had, gelijk op pad. vroege ochtend sneeuwwandeling Spannend hoor! Dat witte spul smaakt eigenlijk nergens naar, hooguit naar water. De hele toom volgde al snel en onder luid getok werd de witte wereld verkend.

Het belooft weer een heerlijke scharreldag te worden!vroege vogels

zondag, januari 22, 2012

Tuinvogels geteld

en de winnaar is….

de Merel, op de voet gevolgd door de huismus en op de 3e plaats het Koolmeesje.

Er liepen opvallend veel merels in de wei en die waren allemaal driftig op zoek naar wormpjes. Het regende namelijk en dan komen de wormen naar boven.

Dit is mijn telling:

Persoonlijke Tuinvogeltelling

  • Huismus 8
  • Koolmees 7
  • Merel 9
  • Roodborst 1
  • Spreeuw 2
  • Turkse tortel 1
  • Vink 4

zaterdag, januari 21, 2012

Hoge Veluwe bedenkt argumenten voor Bleker

De directeur van Park de Hoge Veluwe is nog steeds de enige die achter de natuurplannen van heer Bleker staat. Dit is opmerkelijk want Bleker heeft ongeveer het hele land over zich heen gekregen, de protesten tegen zijn natuurplannen waren en zijn niet mals. Het park, bij monde van de directeur komt nu zelfs met argumenten die de voornemens van Bleker moeten onderbouwen.
Dit doet me gelijk denken aan "Verraad op de Veluwe". In 2004 riep de Baron de hulp in van Suske, Wiske en Jerommeke omdat het niet pluis was in het park. Er werd, onder andere, op de dieren geschoten. De plannen van Bleker gaan ook over het schieten op dieren, alleen nu zit baron van Voorst tot Voorst er niet meer mee. Jammer! echt jammer. Het zal wel weer een belangenkwestie zijn.

zaterdag, januari 14, 2012

New Forest pony’s

De New Forest pony’s in de Planken Wambuis stonden vanmiddag heerlijk relaxed te genieten in het zonnetje. Ik kwam ze tegen op mijn wandeling met Kyra en kon het niet nalaten om wat foto’s te schieten. De paarden hadden er geen last van en leken vooral geïnteresseerd in Kyra die ontspannen alles in de gaten hield.

Planken Wambuis met Kyra en New Forest ponys De foto hieronder lijkt op een heel ander tijdstip gemaakt te zijn maar dat is niet zo. De foto is tegen de zon in genomen vanuit een knielende positie met de camera uit het zonlicht. Het effect is mooi!

pony s Planken Wambuis

woensdag, januari 11, 2012

Tuinvogeltelling op 21 en 22 januari a.s.

Volgend weekend is het weer tijd voor de landelijke tuinvogeltelling. Iedereen kan meedoen, het kost slechts een half uurtje per telling. Er zijn beroerdere manieren om de tijd door te brengen want je kunt in een stoel achter het raam gaan zitten, een kladblokje en pen in de hand en tellen maar. Volgende week zaterdag staat vanaf 8.00 uur een officieel telformulier online.

Bij mij thuis gaat óf de Koolmees óf de Huismus winnen. doe het raam nu open Alhoewel, misschien heeft de merel ook een kans. We zullen zien!

woensdag, januari 04, 2012

25% korting op ‘beschermerkaarten’ Park de Hoge Veluwe voor buurgemeenten.

Afgelopen maandag zijn Jos en ik snel twee nieuwe ‘beschermerkaarten’ (vroeger jaarkaarten) gaan halen voor het park. Tot onze grote verrassing kregen we dit jaar, als inwoner van de gemeente Ede, ook weer korting. Dit geldt ook voor inwoners van Arnhem en Apeldoorn.

Kröller Müller museum toegetreden tot museumkaart

Het Kröller Müller museum Vincent van Gogh, de barmhartige samaritaan is sinds gisteren gratis te bezoeken voor houders van de museumkaart. De toegang tot park de Hoge Veluwe, waarin het museum zich bevindt, kost wel entreegeld.

Museumkaart ook geldig bij Kröller-Müller Museum

Het museum Kröller-Müller is sinds gisteren toegetreden tot de museumkaart. Houders van de museumkaart kunnen dus nu gratis het Kröller-Müller in. Toegang tot het park de Hoge Veluwe (waarin het museum zich bevindt) kost wel entreegeld.

maandag, januari 02, 2012

2012: Jaar van de bij

Het radioprogramma ‘Vroege vogels’ heeft gisteren, 1 januari 2012, het jaar van de bij ingeluid.

De bij maakt moeilijke tijden door (wereldwijd gaat het bijenbestand achteruit) en heeft dringend behoefte aan wat extra aandacht. Via deze nieuw gelanceerde ‘jaar van de bij website’ (mooie site trouwens) kan iedereen op de hoogte blijven van activiteiten en nieuwtjes. Je kan hier ook lezen wat jezelf kunt doen om de bij te helpen. (ik zaai bijvoorbeeld ieder jaar een bloemenmengsel van drachtplanten voor de bijtjes)

een bij

De bij is heel belangrijk voor de mensen want zonder bestuiving geen voedsel.

Albert Einstein zei het al:

“If the bee disappeared off the surface of the globe then man would only have four years of life left. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more man”

Ede police goes Hollywood…

De Edese politie speelt een hoofdrol in een nieuwe 13 delen durende serie genaamd 'Het Politiebureau’.

Dat belooft wat!

Vanaf woensdag 4/1/2012 om 19.25 uur. Komt dat zien!!!