dinsdag, maart 26, 2013

Code oranje brandgevaar

Harde wind en koude maken dat de natuur kurkdroog is. Op de Veluwe woedde vannacht een brand en zondagnacht is bij Radio Kootwijk een groot stuk natuur in vlammen opgegaan.

Kijk op deze kaart wat de code in jouw leefgebied is.

woensdag, maart 20, 2013

LENTE

Je zou het niet zeggen maar vandaag is echt de LENTE begonnen.
Haasje pesten




zondag, maart 17, 2013

“Blijven, komen en gaan” van Arno Setz

Film over Ede gisteren in première

Gisteren was ik met vriendinnen Cinemec 16 maart 2013 première film ede naar de première in Cinemec van de film over 100 jaar Ede  (Blijven, komen en gaan) van Arno Setz.

Mijn vriendin Jeannette had aan de filmmaker haar atelierruimte beschikbaar gesteld voor auditiegesprekken en kreeg als bedankje 4 vrijkaartjes. (plus naamsvermelding op de aftiteling van de film….)

Het was een feestelijke happening met heel veel Edenaren, de burgervader zelf, het Enka mannenkoor (de heren spelen ook in de film, op de foto lopen ze net het oude ENKA gebouw in. Foto van film genomen) blijven komen en gaan Ede film en uiteraard alle spelers uit de film die na afloop uitvoerig gehuldigd werden. (en terecht!)

Een pracht productie Blijven komen en gaan 100 jaar Ede die vandaag en morgen nog te zien is in Cinemec. Een ‘must’ voor Edenaren.

zaterdag, maart 16, 2013

“In het landschap”

Alle wandel- en fietsroutes, overnachtingsadressen, informatie over bezoekerscentra en een overzicht van activiteiten voor jong en iets minder jong verzameld op een nieuwe site van de 12 provinciale landschappen. De website is te vinden onder de naam ‘in het landschap’.

donderdag, maart 14, 2013

Habemus papam

Het is weer gelukt, er is een nieuwe paus benoemd. Gisterenavond klonk het ‘habemus papam’ wat betekent dat de nieuwe paus gekozen is. Een Argentijn deze keer, lekker jong nog (76 jaar??) althans in vergelijking met zijn voorganger die met 86 jaar nog aan het werk was. Helaas weer geen vrouw, dat is een groot minpunt, maar laten we hopen dat Jorge Mario Bergoglio een groot hart voor de natuur en voor dieren heeft. Succes in jouw nieuwe baan!

woensdag, maart 13, 2013

Pup uit auto gegooid op Veensegrindweg Rhenen

Op 2 maart jl. is een Duitse Herderpup van 5 maanden uit de auto gegooid op de Veensegrindweg in Rhenen. De pup had ernstige verwondingen en moest worden afgemaakt.

Wie heeft iets gezien? Help mee om dit stelletje onverlaten op te pakken.

dinsdag, maart 05, 2013

Kukel en Tok maken zich op voor het voorjaar

Het is vandaag de eerste wat warmere dag en de natuur is bezig met wakker worden. In het bos heb ik zojuist al drie vliegende vlinders gezien en in de zon kon de jas gewoon uit.

Ook onze kipjes genieten van de zon. Bij het voorjaar hoort de voorjaarsschoonmaak en alhoewel ik hier zelf niet aan mee doe voelden de kippen wel de aandrang om het verenpak even lekker te cleanen. De krullen in de paardenstal lenen zich goed voor een stofbad dus daar zijn ze, heerlijk in het zonnetje, nu bezig met het verwijderen van de winterse viezigheid uit de veren.  voorjaarsschoonmaak van het verenpak

Na een paar weken legpauze is het eerste ei inmiddels weer gelegd. Een van de hennen kwam luid kakelend uit het hok naar me toe en ik wist dat zij mij duidelijk probeerde te maken dat ze een eitje gelegd had.  En zo was het ook! een stofbad Het toompje heeft de winter goed doorstaan dus nu op naar betere tijden!

vrijdag, maart 01, 2013

Jezus kon het ook…

Jezus kon het ook

Gisteren lag er nog een heel dun laagje ijs op het water. Het eendje liep er voorzichtig overheen.