woensdag, januari 30, 2013

Teken deze petitie; red de bijen

http://www.avaaz.org/nl/hours_to_save_the_bees/?fp

zaterdag, januari 19, 2013

Zeearend

Kom ik niets vermoedend terug van een baantje schaatsen in Kootwijk, zie ik, rijdend op de Lage Valkseweg, in mijn rechterooghoek een gigantische roofvogel zitten. “Huh…???” 

Ik kijk opzij, trap op de rem (gelukkig niemand achter mij) en zoek een plek om de auto neer te zetten. Ik grijp de camera en ik loop terug naar de plek waar ik de vogel gezien meen te hebben. Ondertussen twijfelend aan mijzelf; ik ben vast aan het hallucineren en heb waarschijnlijk een merel voor iets veel groters aangezien.

Nee hoor! Even later zie ik een gigantische Arend (Zee-) in een voortuin zitten. De vogel kijkt mij onbewogen aan met zijn indringende kijkers.  Mijn eerste gedachte is: “deze vogel hoort hier niet, die moet vliegen en niet zitten. En zeker niet vastgebonden in een klein voortuintje in de Valk.” Alsof hij mijn gedachten kan raden knikt de vogel instemmend met zijn kop. Wat een prachtig beest om te zien!  Zeearend in de Valk

Thuis schoot mij te binnen dat er in de Valk een valkerij is. Na wat gegoogel bleek ik de mascotte van Vitesse op de foto te hebben gezet. Waarschijnlijk was hij aan het genieten van een welverdiende rust na zijn trainingsvlucht in het Gelredome.

Of deze arend van voetbal houdt?? Ik waag het te betwijfelen…