donderdag, september 22, 2011

‘Tegengas’

Voor de ganzen.

Aanstaande dinsdag (27/7) neemt de tweede kamer een besluit. Er wordt gestemd over de motie om het vergassen van de vele ganzen tegen te houden.

Via deze actie van PINK kun je jouw stem nog laten horen.

vrijdag, september 16, 2011

Wrede paardentransporten naar slachthuizen

Hier word ik zo triest van. Lees, huiver en doe wat.

Actiekaart downloaden en printen, invullen, adres vertegenwoordiger in Europese parlement zoeken (zie deze link) en kaartje op de bus doen.

Mijn actiekaart gaat zo op de bus richting Brussel.

Market Garden herdenking Ede

Morgen is het al weer zo ver. De herdenking op de Ginkelse heide van de slag om Arnhem. Om 10.00 uur in de ochtend gaan de parachutisten landen. Ik zal dit jaar niet aanwezig zijn want ik ga morgen naar de 50+ beurs (ja, ja ik mag hier nu ook naar toe…) in de jaarbeurs van Utrecht. Misschien dat Jos gaat en weer  foto’s gaat maken. Zo niet, bijgaand nogmaals zijn prachtige foto’s van de herdenking van afgelopen jaar.

donderdag, september 15, 2011

Veluwezoom

Afgelopen zondag maakten wij een mooie wandeling door nationaal park Veluwezoom. Veluwezoom september 2011  Nog steeds kleurt de heide paars alhoewel de mooiste tijd helaas al weer geweest is. Wat dit gebied zo bijzonder maakt ten opzichte van park De Hoge Veluwe is het heuvelachtige terrein. Maar hier hoor je mij niet over; ik ben veel te blij dat park de Hoge Veluwe voor mij en Kyra zo nabij gelegen is. Veluwezoom met IJslander  Bovendien hebben wij ons eigen stukje reliëf in de buurt namelijk de ‘Bult’ in Wekerom.

zaterdag, september 10, 2011

grote stinkzwam Phallus impudicus

Het rook afgelopen week zo lekker in het vochtige bos tot ik opeens een penetrante bedorven geur in de neus kreeg. Even verderop stond deze Grote Stinkzwam Phallus impudicus waarvan de hoed bedekt is met olijfgroen, stinkend slijm (aasgeur) waar vliegen en mestkevers op af komen. Bah…zelfs Kyra ging op de loop.

vrijdag, september 09, 2011

Komend weekend: open monumentendag

4000 monumenten zijn gratis toegankelijk. Kijk op monumentendag.nl

Markies de Canteclaer of gewoon heer Kukel?

De oplettende volger van dit blog herkent natuurlijk gelijk heer Kukel op de foto. Heer Kukel Toch moet gezegd worden dat hij veel weg heeft van de hooghartige haan uit de Bommel-verhalen van Marten Toonder luisterend naar de naam Markies de Canteclaer de Barneveldt. Alleen het ontbreken van de ‘lorgnet’ geeft zekerheid over identiteit. Wat karakter betreft is de gelijkenis erg treffend; ook heer Kukel is arrogant en denkt soms dat hij van adel is. Hij voelt zich duidelijk meer dan zijn toom volgelingen en dat maakt hem ook de leider. Nog wel…

2012: Toonderjaar

zondag, september 04, 2011

Hoornaarroofvlieg

Ik hoef gelukkig niet ver van huis om bijzondere schepseltjes te ontmoeten. Deze twee insecten kwam ik gisteren tegen toen ik Sandor in zijn stal gezet had. Ze waren al vliegend zo gezellig Hoornaarroofvlieg bezig dat ze niet erg kieskeurig waren bij het uitzoeken van een geschikte landingsplek. Dit werd vlak voor mijn voeten en na de landing gingen ze vrolijk verder met waar ze toch al mee bezig waren, namelijk paren.Zo kreeg ik de kans om twee Hoornaarroofvliegen Hoornaarroofvliegen te fotograferen. Drie jaar terug hadden wij het insect waar deze roofvliegen naar genoemd zijn te gast en nu de verre verwanten om maar zo te zeggen. De verwanten zijn ook erg imposant om te zien. Let eens op al de stekels, het vele haar en die enorme kijkers in de kop. Verder heeft deze vlieg een priksnuit waarmee hij zijn prooi lelijk kan steken. Een echte rover dus!

vrijdag, september 02, 2011

Konikspaarden uit de Gelderse Poort gaan vandaag naar Bulgarije.

“Op vrijdag 2 september vertrekt een kudde van 12 wilde paarden naar Bulgarije. Deze koniks komen uit het natuurgebied de Gelderse Poort tussen Arnhem en Nijmegen en verhuizen naar de ruige wildernis van de Oostelijke Rhodopen in Bulgarije. Alwaar ze als grote grazers helpen de diversiteit aan natuur te herstellen.” (uit: Natuurbericht van 2 sept. zie gedeelde items )

Konikspaarden vandaag naar Bulgarije

tweede Wajong kunstcongres

In het kort aandacht voor het 2de Wajong kunstcongres op 3 oktober a.s. in het Kröller Müller museum (park de hoge veluwe) dat kunstenaars met een Wajonguitkering een kans wil bieden om te exposeren.

De aanmeldperiode loopt van 8 augustus tot en met 21 september 2011

Lees: gedeelde items

Leuk initiatief!!!