vrijdag, februari 25, 2011

Natuurkieswijzer

Op welke partij kun je a.s. woensdag 2 maart het beste gaan stemmen áls je van de natuur houdt? Kijk op de natuurkieswijzer. Hier kan je lezen wat de partijen gaan doen voor het behoud van het groen om ons heen. Per provincie!

zondag, februari 20, 2011

rotbeesten Top 50

Wat mij betreft bestaan er eigenlijk geen rotbeesten. Toen ik in de lijst van dieren keek waar op gestemd kan worden moest ik mijn mening iets bijstellen. Ik heb de teek op de eerste plaats gezet, de vlo op de 2e plaats en de huisstofmijt op de 3e plek gestationeerd. Er bestaan dus toch rotbeesten!!!

zaterdag, februari 12, 2011

levend begraven

Vanavond wordt er stil gestaan bij de vele varkens  herdenking-koreaanse-varkens-op-het-beloofde-varkensland-600 die vanwege een uitbraak van mond- en klauwzeer in Korea, levend begraven worden. Ik las hierover op de site van de familie Bofkont. Het verdovingsmiddel, dat eerst werd gebruikt alvorens de dieren te doden, is blijkbaar op.

Mijn maag draait om bij de gedachte aan de dieren. Te gruwelijk voor woorden. zie gedeelde items

vrijdag, februari 11, 2011

Kukel en Tok update

in de ban van de liefde

Waar is de tijd gebleven dat de mannen voor hun geliefden het duel aangingen? Het is lang geleden, namelijk aan het einde van de 19e eeuw dat het duelleren in ons wetboek van strafrecht strafbaar gesteld werd.

De natuur en bijbehorende dierenwereld kent eigen regels. In de kippentoom wordt nog steeds gestreden voor de rechten op de vrouw. Kukel kwam laatst zwaar gehavend thuis na een dagje stappen. Het bloed stroomde rijkelijk uit verschillende gaten in zijn lijf. Het was duidelijk dat hij gevochten had. Het scheen hem trouwens niet te deren; zijn eetlust en paringsdrift waren onverminderd aanwezig en zijn gekakel klonk net zo krachtig als voorheen.

De volgende dag hield ik hem binnen zodat hij kon bekomen van zijn verwondingen. Tot mijn grote verbazing zag ik opeens een lief klein Basettehennetje Basette dat parmantig heen en weer liep voor het hok. “Kom je spelen?”, tokte ze naar Kukel. Kukel wilde graag maar mocht niet. Het werd mij duidelijk waar hij de vorige dag om gestreden had. En het mooie was…, zij wist het ook!

1,5 miljoen voor Park de Hoge Veluwe van

De Postcodeloterij…

Het is de eerste maal dat het park een bijdrage krijgt van deze loterij. Met 1,5 miljoen zijn hele leuke dingen te doen!

zie gedeelde items

donderdag, februari 03, 2011

Gevallen voor

Vorige week was ik, zoals ik al gemeld heb, even in het Kröller Müller museum in Otterlo. Tussen de vele werken van grootheden als Van Gogh, Mondriaan, en Picasso hing een schilderij waar ik als een blok voor gevallen ben. Charley Toorop patiënte 1924 ‘Patiënte uit krankzinnigengesticht’ van Charley Toorop.

Virtueel kunst kijken

In samenwerking met 17 van de belangrijkste musea in de wereld waaronder het Rijksmuseum en het Van Goghmuseum, is Google het Googleartproject gestart waarmee online een kijkje te nemen is in de verschillende musea. Elk museum heeft één werk gekozen om in gigapixels vast te leggen zodat je bijvoorbeeld de Nachtwacht zeer gedetailleerd kunt bekijken.

Zo kun je op een vrije middag vast even een kijkje nemen in het museum dat je in het weekend wilt bezoeken. Goede actie van Google.