zondag, mei 31, 2009

Potje honing halen

Na een vakantie is het altijd weer even wennen. Gelukkig wonen wij in een heerlijk groene omgeving zodat de overgang na de vakantie niet zo groot was.

Gisteren hebben we een bezoek gebracht aan het natuurcentrum op de Ginkelse Heide in Ede. Jos is dol op zijn dagelijkse portie honing potje honing kopen en ter afwisseling wilde hij de honing van de Ginkelse bijen eens proberen. Goede reden voor een bezoekje aan het natuurcentrum. Na een wandeling door de naastgelegen tuin waar de Distelvlinders Distelvlinder volop aanwezig waren en de heerlijke nectar uit de bloemen haalden, gingen wij het bezoekerscentrum in voor een kop koffie en het potje honing.

Distelvlinder op Klaver Vervolgens nog even naar Wolfheze gereden om een veld met Margrieten te fotograferen. (En....de fotograaf)

Jos en de Margrieten Margriet

Müritz Park

En nog een paar....Wesenberg    Feldberg

An in een ongebruikt visarend nest  Graanakkers Paard van Troje Waren

Kraanvogels in de lucht  Federow  Granzin an en kyra

Granzin  Kerk Feldberg

Wesenberg  Labussee

Waren wandelroute rood eekhoorntje jager Federow

boothuisjes aan het water 

Prachtige omgeving waar wij zeker nog eens komen.

zaterdag, mei 30, 2009

Müritz Nationaal Park

Mecklenburg Seenplatte

Tijdens een korte vakantie hebben wij het fraaie Müritz park bezocht dat in Noord Oost Duitsland gelegen is tussen Berlijn en Rostock.  Het landschap kenmerkt zich door water (er zijn meer dan 100 meren die groter zijn dan 1 ha) wandeling Buchenwald uitzichtspunt  moerassen, oude bossen met eeuwenoude bomen en uitgestrekte Koolzaad Koolzaad  en granenakkers. Graanakkers Het gebied is bij uitstek geschikt voor wandelaars, fietsers en natuurlijk vogelliefhebbers die op de verschillende uitkijkpunten aan het water hun hart kunnen ophalen. Bijgaand een tekening roofvogels Müritz nationaal park  van de veel voorkomende roofvogels in dit waterrijke gebied. We hebben ze allemaal meerdere malen gezien. Vooral de Vis- en Zeearend maken grote indruk. De visarend hebben we op haar nest zien zitten waarin drie jongen waren. Via de webcam in een nabijgelegen natuurcentrum konden wij het voederen van de jongen meemaken. Het nest zelf bevond zich op een elektriciteitsmast Visadelaar op nest in federow en met de verrekijker zagen we zowel pa als ma af en aan vliegen.  Op de foto staat rechts van het nest de camera en helemaal rechts zit pa op de uitkijk.

Zeearend 

Kyra mocht weer mee en de rust en stilte, de zon en het water maakten haar af en toe wat moe.Kyra op vakantie Op de boot deed zij dan een dutje en liet haar taak als bootsvrouw even voor wat het was.

zaterdag, mei 09, 2009

Kootwijkerveen

Sinds lange tijd waren wij weer eens in het veengebied van Kootwijkerveen. We wilden eens kijken hoe het veengebied zich ontwikkeld had nu de lente volop aan de gang is. Het viel niet tegen. Juffers tandem bruine winterjuffers en libellen vlogen af en aan. vuurjuffer vrouw Kikkers kwaakten om het hardst en de Brem stond prachtig te bloeien.

Moeder eend bracht snel haar vele kuikens in veiligheid toen ze ons zag aankomen. Een hele zorg zoveel jongen kuikens en het duurde wel even voordat moeder eend ze allemaal bij elkaar had.

Groentje Kootwijkerveen