woensdag, december 31, 2008

Gezellige jaarwisseling

Ik wens iedereen een hele gezellige jaarwisseling toe en veel geluk en voorspoed voor 2009.voorspoedig 2009!

dinsdag, december 30, 2008

2009 jaar van Gorilla

De Verenigde Naties heeft 2009 uitgeroepen tot jaar van de Gorilla. Door ontbossing, jacht, oorlogen en infecties dreigen 3 van de 4 Gorilla soorten het einde van de eeuw niet te halen. Dus extra aandacht voor deze mensaap in de hoop dat het tij gekeerd wordt.

dinsdag, december 23, 2008

Kerstboom in De Sijsselt Ede

kerstboom in De Sijsselt Ede De Sijsselt in Ede is een hondenlosloopbos. Vanmiddag was ik er even met Kyra en zag in de mistige verte deze prachtige kerstboom staan. Bij nadere beschouwing bleek de boom door de viervoeters opgetuigd te zijn. Als een soort van bedankje voor het feit dat ze heerlijk kunnen rennen en spelen in dit mooie gebied. Leuk!Honden kerstwensen

 

De Sijsselt in de mist

maandag, december 22, 2008

Crisis

Het jaar loopt rap ten einde en we worden overspoeld door zorgelijke berichten over de economische crises. We zouden bijna vergeten dat er in de natuur ook het nodige helemaal niet goed gaat. En dan heb ik het niet over de klimaatcrisis. De Europese Commissie kwam vorige week met een rapport over de schrikbarende achteruitgang van de biodiversiteit in de wereld. Simpel gezegd verdwijnen er veel planten en dieren als gevolg van intensieve landbouw en overbevissing. Ook Nederland schiet tekort in haar zorgtaken voor de natuur. Bij elkaar genomen drie serieuze crises dus dit belooft wat voor 2009.

zondag, december 07, 2008

Brandtoren Rozendaalse Veld

In 1989 dreigde de brandtoren gesloopt te worden omdat bosbranden door vliegtuigbewaking opgespoord worden. Alle brandtorens op de Veluwe werden gesloopt maar deze, de toren op het Rozendaalse Veld werd gespaard. De toren werd helemaal opgeknapt en in 1992 opnieuw geopend. Hij is gedeeltelijk beklimbaar, wat ik natuurlijk gelijk gedaan heb. Ik had   Brandtoren Rozendaalse Veld Rheden een schitterend uitzicht over het Rozendaalse Veld. Een typisch Veluws stuifzandgebied met heel veel heide, naaldbomen en berken en een paradijs voor Kyra want de honden mogen hier loslopen. Genieten weer!!

 

Rozendaalse Veld Rheden Rozendaalse Veld

vanaf de brandtoren genomen

dinsdag, december 02, 2008

Spaanse Sayaguesa runderen

Sayaguesa rund Planken Wambuis Op de Planken Wambuis grazen sinds enkele maanden Spaanse Sayaguesa runderen. Dit Spaanse runderras is eeuwenlang gebruikt als trekdier en dreigt uit te sterven. Op de Planken Wambuis lopen nu enkele exemplaren tussen de Schotse Hooglanders en de New Forestpony's en begrazen het landschap. Het zijn sobere winterharde dieren die ook erg goed tegen hitte kunnen. Vriendelijk zijn ze ook en bovendien mooi om te zien. De Planken Wambuis is de enige plek in Nederland waar deze runderen te zien zijn.

Spaans rund Planken Wambuis