donderdag, januari 31, 2008

documentaire 'Bulgarias abandoned children'

Gisterenavond in Netwerk werd een samenvatting uitgezonden van bovenstaande documentaire. Voor hen die behoefte hebben om de hele film te zien; zie mijn eerdere bijdrage op deze blog.


Gelukkig is er inmiddels veel gebeurd in dit kindertehuis. De directrice en de staf zijn ontslagen. De kinderen zijn allen onder medische behandeling en professionele organisaties zoals Unicef zijn nu betrokken bij het huis. Wil je volgen welke vorderingen er gemaakt zijn en worden kijk dan op deze website.

maandag, januari 28, 2008

Nu even niet...

nu even niet...
Een soortgelijk beeld zag ik afgelopen weekend. Een paard dat in volle galop richting de hindernis ging en op het laatste moment dacht; 'nu even niet, geen zin!' Deze foto heeft Jos geschoten op de internationale cross van vorig jaar op landgoed De Valouwe.

zaterdag, januari 26, 2008

'Bulgaria's abandoned children' van Kate Blewett

Bij toeval liep ik tegen deze documentaire aan die gemaakt is door Kate Blewett en in november 2007 door de BBC werd uitgezonden. De film laat een kindertehuis in Bulgarije zien waar zo'n 75, door hun ouders in de steek gelaten, kinderen wonen. De omstandigheden waaronder zijn erbarmelijk en de film is heel schokkend om te zien. Ik kan wel zeggen dat mijn dieren thuis een beter leven hebben. Voor wie het aandurft om de documentaire te kijken zal begrijpen waarom ik deze vergelijking trek. De kinderen waaronder ook gehandicapten, krijgen een hele basale 'verzorging'. Eten (elke keer weer pap) ze worden gewassen en krijgen iets om aan te doen. Verder niets. Geen medische behandeling, geen aandacht, geen liefde, helemaal niets. Veel kinderen zitten op een stoel heen en weer te wiegen. De hele dag door. Velen kunnen niet praten, ze zijn ontzettend mager, hebben vergroeide botten en wachten op een zekere dood. Het is echt schokkend om te zien. En dat in een land dat lid is van de Europese gemeenschap. Aanstaande woensdag (30/1/2008)wordt er door Netwerk een samenvatting getoond. Bijgaand de Engelse versie.

dinsdag, januari 22, 2008

Ede krijgt morgen nieuwe, rokende burgemeester

Cees
Vanaf morgen heeft Ede een nieuwe burgervader. Om 14.30 uur zal dhr Cees van der Knaap, onder toeziend oog van Jan Peter Balkenende, geïnstalleerd worden als burgemeester. Voor hen die geïnteresseerd zijn; de installatie is live op internet te volgen. www.ede.nl
Van der Knaap is geboren in Bennekom, hoort bij het CDA en verruilt Defensie voor de Edese politiek.
Geheel passend in het overheidsbeleid om het roken te ontmoedigen is door de gemeente Ede voor Cees een aparte rookruimte gebouwd naast de burgemeesterskamer. Het gewone volk kan buiten in de kou gaan staan (roken in openbare ruimten is namelijk verboden ) maar Cees heeft voor de instandhouding van zijn verslaving een extra kamer gekregen. Verschil moet er zijn, nietwaar!!!

zondag, januari 20, 2008

De Valouwe op een regenachtige zondag

tak boven water


hebbes!

Wat een verschrikkelijk weer dit weekend. Gelukkig is het vandaag toch iets droger zodat ik lekker naar buiten kon voor een wandeling. Ik bleef veiligheidshalve dicht bij huis, zodat ik in geval van verslechterde weersomstandigheden, zo weer thuis zou zijn. Dus koos ik voor landgoed De Valouwe,(onze achtertuin zeg maar) sinds 1920 in bezit van de familie Schlimmer. Wijlen heer Schlimmer kocht het gebied waar hij ongestoord wilde paardrijden en jagen. Het omvatte toen voornamelijk zandgrond met wat grove dennen. Dhr. Schlimmer plantte er bomen en bij zijn overlijden ging het landgoed naar zijn 2 zonen en dochter. De huidige familie zet de paarden-traditie voort. Jaarlijks worden hier de internationale cross paardenwedstrijden (Horse Trials Ede)Horse Trail Valouwe gehouden en regelmatig kom ik iemand van de familie tegen, meestal te paard en word ik vriendelijk berispt vanwege de loslopende hond. Ach, als het hier bij blijft...

Kyra is iets op het spoor

poel op landgoed de Valouwe

maandag, januari 14, 2008

Mosselse Zand

Mosselse Zand

Mosselse Zand

Mosselse zand

Mosselse Zand

Het Mosselse zand is een van de vele stuifzandgebieden op de Veluwe. Vanuit dit stuifzandgebied kom ik in het Otterlose Buurtbos en loop langs Camping de Wije Werelt het Roekelse bos weer in om terug te gaan naar huis. Een leuke wandeling van zo'n anderhalf uur, voor een dag waarop ik niet veel tijd. Kyra kan haar energie goed kwijt want ze wordt meestal helemaal dol als ze op de zandvlakte komt.

zaterdag, januari 12, 2008

Vanaf de hei naar 'De Sijsselt'

Ginkelse Hei Ede

de hei Ede

De Ginkelse Heide, Ede

dood eikenblad

rusten op een boomstronk

naaldboom

houtblokken

tekening op boomstam

gekapt hout

Vandaag ben ik vanaf de Ginkelse Heide naar de Sijsselt gelopen. Het was bewolkt toen ik ging maar op de terugweg brak het zonnetje door en kon ik nog een paar mooie foto's schieten. Wat ziet de wereld er anders uit als de zon schijnt en er meer licht is. In wintertijd, als de natuur slaapt en saai en kleurloos oogt, moet ik meer moeite doen om leuke foto's te maken. Maar het is toch weer gelukt, vind ik. Momenteel wordt er veel gekapt in de bossen en hout is een dankbaar onderwerp. Zo ook de doorbrekende zon op het fraaie landschap en natuurlijk mijn fotomodel Kyra.

tekening op boomstam

Ginkelse Heide met zonnetje

gemeente Ede en honden

Tijdens mijn wandeling van vandaag kwam ik dit bord tegen.


slechts 2 honden per begeleider

De gemeente Ede doet 'zinvolle' dingen met de geïnde hondenbelasting. Losloopgebieden komen er niet bij, wel voert de gemeente regels in ter ontmoediging van het hondenbezit. Inwoners van de gemeente zijn nu verplicht een poepzakje en schepje bij zich te hebben als ze hun hond uitlaten. Word je tijdens je wandeling aangehouden en je kunt deze attributen niet tonen dan krijg je een fikse bekeuring. (en het maakt niet uit of je hond op dat moment wel of niet aan het poepen is!) Verder mag je nog maar met 2 honden op pad. De hondenuitlaatservices zullen hier erg blij mee zijn. Aan de ene kant wordt zelfstandig ondernemerschap aangemoedigd om mensen uit een uitkering te krijgen. Aan de andere kant wordt door deze regel het ondernemerschap van mensen die een uitlaatservice beginnen wel heel lastig gemaakt. Deze personen die gemiddeld met 8 of 10 honden naar het losloopgebied gaan voor een uur wandelen, moeten nu een dagdeel hiervoor uittrekken omdat ze maar met 2 honden tegelijk op pad mogen.

zaterdag, januari 05, 2008

Baron Baptiste Power Yoga

Kraai Vanmiddag kwam het op internet bestelde boek binnen van Baron Baptiste, 'poweryoga, meditatie door beweging.' Het beoefenen van yoga is niet alleen een wijze om stress tegen te gaan. Het dagelijks beoefenen van yoga zorgt voor een levensverandering. De factoren die stress veroorzaken worden niet weggenomen door het beoefenen van yoga, wel verandert je kijk, je reactie op de dingen om je heen, je perceptie. Ik vind yoga een geweldige sport om te beoefenen. Het brengt naast fysieke kracht en souplesse, evenwichtigheid, uithoudingsvermogen en geestkracht en maakt je bewust van je lichaam. Om kennis te maken met power yoga kan ik dit boek aanbevelen. Het geeft informatie over yoga en beschrijft duidelijk (en geïllustreerd) de vele houdingen (asana's). Driehoek opwaartse hond