maandag, juli 23, 2007

Veluwse stoomtrein maatschappij

Veluwse stoomtrein Maatschappij Beekbergen
VSM Beekbergen
stoomlocomotief Beekbergen
treindeurklinken
stationsgebouw Beekbergen
zitrijtuig Beekbergen
VSM Beekbergen
VSM Beekbergen
Afgelopen zondagmorgen stapte Jos, gewapend met camera, op de fiets. Hij wilde naar Beekbergen om daar oude stoomlocomotieven te fotograferen. Het resultaat gaat bijgaand.
Na goed 4 uur kwam hij thuis en het leek even alsof hij met kleren aan gezwommen had. Op de terugtocht van Beekbergen naar Wekerom was hij overvallen door een verschrikkelijke stortbui. Gelukkig zat de camera in een waterdichte tas anders was het leed niet te overzien geweest.
De zwartwit foto's zijn erg mooi. Voor de liefhebbers van oude stoomlocomotieven is een bezoekje aan De Veluwse stoomtrein maatschappij in Beekbergen zeker de moeite waard.

vrijdag, juli 20, 2007

verplichting zijwielen voor fietsende 55-plusser!!!!

In de Telegraaf van 20 juli jl. staat, dat de fietsersbond geadviseerd zou hebben om voor de fietsende bejaarde, (bejaard ben je vanaf 55+...)vanwege de vele dodelijke verkeersslachtoffers in deze categorie, een aangepaste fiets met 2 zijwielen te verplichten. Hoe komt de fietsersbond op dit waanzinnige idee? Zeker is, dat dit plan leden gaat kosten. Ik ben zelf geen lid anders had ik als bijna bejaarde van 47 jaar gelijk mijn lidmaatschap opgezegd. Straks moeten de bejaarde 55 plussers gaan zwemmen met verplichte luchtbandjes om de armen of gaan wandelen met looprekken. Het moet echt niet gekker worden!

Goed nieuws uit Den Haag

Voor de verandering eens goed nieuws uit politiek Den Haag. Staatssekretaris Heemskerk gaat een verplicht 'bel me niet register'instellen zodat mensen kunnen kiezen of ze wel of niet gebeld willen worden door telemarketingbedrijven. De bedrijven zijn dan verplicht om dit register te raadplegen vóór ze iemand bellen. Iedereen wordt met zekere regelmaat gebeld (geliefd tijdstip: tijdens de warme hap) door irritante figuren die jou de zoveelste super goedkope hypotheek aan proberen te smeren of een nieuwe verzekering tegen bijvoorbeeld niet meer wakker worden of niet op tijd wakker worden of het aanbranden van je eten. Allemaal erg vervelende gesprekken met getrainde bellers die zich niet makkelijk laten afschepen. Ik probeer zelf altijd beleefd te blijven en niet de hoorn op de haak te gooien want daar heb ik echt een hekel aan, maar soms (vaak) ben ik wel gedwongen om midden in de monoloog van de beller te zeggen; "geen interesse, dank u, tot nimmer hoors!" Er wordt al aan het register gewerkt en tot het register gebruikt kan worden, is er de infofilter homepage, een soortgelijk initiatief voor hetzelfde goede doel namelijk alleen gebeld worden als je dat ook zelf wilt. Het enige nadeel is, dat raadplegen door marketingbedrijven niet verplicht is. Maar goed er komt iets beters...

donderdag, juli 19, 2007

Ginkelse Heide Ede

Zuid Ginkel Ede

zwarte kraai op paal

schaapskooi Ginkelse hei Ede

achter de wolken schijnt de zon

wandeling de schaapskooiroute

schaapskooien Ginkelse heide Ede
schaapskooi Ginkelse heide Ede

Gelukkig hebben we vandaag nog een zonnige dag; vanaf morgen wordt het iets kouder en wispelturiger. Daarom heb ik vandaag nog maar een wandeling gemaakt en wel op de Zuid Ginkel in Ede. Uiteraard was Kyra ook van de partij.
De auto had ik bij de schaapskooi gezet. Van hieruit begonnen wij aan de 'schaapskooiwandeling' Deze wandeling is niet zo lang dus heb ik de route iets verlengd door nog een stuk in het aangrenzende bos van de Zuid Ginkel te wandelen.
Het was mooi fotoweer. Prachtige wolken staken af tegen een helder blauwe lucht. Al snel zag ik een zwarte kraai die uitgebreid zijn veren schoonmaakte en ondertussen aan 'paalzitten' deed. Toen hij mij zag stopte hij met de verenschoonmaak en hield mij goed in de gaten.
De schaapskudde heb ik helaas niet gezien. Wel een paar schapen die graasden in een weitje. Ik moest gelijk denken aan het nieuwsbericht dat ik gisteren op internet las.
Een of andere onverlaat had een schaap overgoten met brandbare vloeistof en in brand gestoken. Het schaap zal waarschijnlijk ingeslapen moeten worden aangezien het zwaargewond was. Wat lopen er toch zieke figuren rond!

dinsdag, juli 17, 2007

één derde van de tandartspraktijken is besmet met Legionella...

Nou dat is fijn. De waterinspectiedienst heeft 34 praktijken gecontroleerd waarvan er bij 11 (o.a. in de boorapparatuur) legionella werd aangetroffen. De inspectie van Volksgezondheid kon gisterenavond niet zeggen of er bij hun meldingen zijn binnengekomen. Hopelijk wordt dit snel tot op de bodem uitgezocht want het tandartsbezoek is al niet een van mijn favoriete bezigheden maar nu is zo'n bezoekje blijkbaar ook nog levensbedreigend en dat vind ik helemaal niet leuk.

Twee vorstinnen en een vorst van R.J.Peskens

Soort van familieroman uit 1975. Hoofdpersoon is de ik figuur de in arme omstandigheden opgroeit bij zijn ouders. Het is een groot gezin met 6 kinderen. De ik-figuur is de oudste. Moeder is een fel persoontje, houdt niet van 'dure' mensen en verdedigt de ik-persoon als deze in moeilijkheden komt. En dat gebeurt vaak want de ik-figuur is een gevoelige jongen die op school veel gepest wordt. Verder schrijft moeder met de koningin. (Wilhelmina) Vader is, of beter gezegd wordt socialist. (want die doen wat voor de armen) houdt ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan en heeft zijn handen er vol aan om moeder op het rechte pad te houden. Het verhaal is in 2 delen vertelt. Het eerst deel leest prettig en is leuk om te lezen. Het 2e deel wordt ook verteld door de ik-figuur alleen nu is hij 50 jaar. In dit deel gaat het over het sterven van de familie inclusief de ouders. Dit gedeelte met uitvoerige beschrijvingen van ziekten, oom zo en tante zus vond ik dermate taai en saai dat ik het boek heb weggelegd. Ik ergerde mij omdat het einde van het boek in fel contrast staat met het begin. Heel jammer. De schrijver R.J.Peskens heette eigenlijk G.A. van Oorschot, geboren in 1909 in Vlissingen. Hij was schrijver en uitgever en heeft veel gepubliceerd. Van 'Twee vorstinnen en een vorst' en 'Mijn tante Coleta' uit 1976 is een film gemaakt die in 1981 uitkwam.

zondag, juli 15, 2007

Boerderijvogels

boerderij; boerderijvogeltjes boerderij; boerderijvogels boerderij;pa en  ma ofwel Boerenzwaluwen. Toch nog een paar kiekjes van deze schattige 'laatst uit het ei gekropenen.' Drie tel ik er. Misschien vier maar zeker 3. San geniet van het gepiep en het af en aan vliegen van ma en pa. Soms gaan ze op het rooster zitten, gewoon om even uit te rusten òf om te wachten tot de fotograaf weg is of het stalmeisje klaar is met uitmesten.

Google zoekt en vindt soms foto's, deel 2



Als je foto geüpload is naar Blogger en je bericht is gepubliceerd dan kun je de html code bekijken en veranderen.

De laatste twee zinnen van de code van het oude paard beginnen met: src="http://2.bp.blogspot.com enz enz en eindigt met een closing tag.

Hier heb ik wat dingen aan toegevoegd:
(Voor de hele code ga je naar een bericht met een foto op je eigen weblog, dan 'bericht bewerken' en dan rechtsboven 'voorbeeld' aanklikken.
In de aanhalingstekens na alt"": een of twee 'keywords' die (natuurfotografie in mijn geval) van belang zijn voor de weblog. En de beschrijvende tekst van de foto in dit geval 'oud paard'.(Als je met de muis over de foto gaat zie je de beschrijvende tekst nadat het bericht gepubliceerd is) title"": (tussen aanhalingstekens tekst plaatsen) ik houd hetzelfde aan als in de Alt. Verder is toegevoegd: hoogte en breedte van de foto. (height en width, vóór de border="")

Dus in de Alt:beschrijvende tekst en een of twee keywords opnemen. Hierna voeg je title"" toe waarbij de tekst ook weer tussen de aanhalingstekens komt.
Dan de afmetingen (bijvoorbeeld width="220" height="212") van de foto vóór border"".

Mozilla gebruikers, zoals ik zelf, moeten een popup alt attribute downloaden anders gebeurt er niets als je met de muis over de foto gaat. Mozilla gebruikt geen alt attibuut maar een title attribuut.

zaterdag, juli 14, 2007

google zoekt en vindt soms foto's, deel 1

Tekst laten zoeken door Google is makkelijker dan foto's, althans dat is mijn ervaring tot nu toe. Nou kan ik wel foto's laten zoeken door Google alleen (nog) niet die van mij. Daar ben ik mee aan de gang gegaan en de tijd zal leren of ik de juiste stappen heb gezet. Voor andere onwetenden hier even stapsgewijs de handelingen. Allereerst moet de url van je blog toegevoegd zijn aan Google.(Submit your content to google) Is dit gebeurd dan ga je naar de pagina waar de statistieken van je weblog of site vermeld staan. Klik aan; (helemaal links onderaan) 'Enhanced image service' Op de volgende pagina zeg je OK voor 'I would like to enable enhanced image search on my site........Dat was simpel. Om het allemaal te optimaliseren kun je meedoen aan Google image labeler. Ik doe dit niet omdat ik van de uitleg heel weinig begrijp! Bovendien vind ik dat Google niet moet zeuren en gewoon foto's moet kunnen zoeken zonder allerlei gedoe er omheen. Tot nu toe kan een kind de was doen. In deel 2 ga ik verder met het beschrijven van de codes die je aan de eigenschappen van de foto moet toevoegen. Echt noodzaak anders worden ze nooit gevonden...

vrijdag, juli 13, 2007

Landgoed Valouwe; de paardencross

natuurfotografie; Valouwe cross 2007

Helaas kon ik gisterenavond slechts met moeite twee foto's uploaden. Op de Blogger help site las ik dat er recentelijk een probleem was met het uploaden van afbeeldingen. Zojuist kon ik met veel moeite nog een foto uploaden. Dus hier blijft het even bij wat betreft de foto's van Jos Bakker genomen tijdens de paardenwedstrijden van 2 weken terug op landgoed De Valouwe in Wekerom. Sorry Jos.

donderdag, juli 12, 2007

Internationale paardencross landgoed Valouwe Wekerom.

Valouwe paardenwedstrijden 2007
Valouwe Internationele cross

Bovenstaande foto's zijn genomen op de internationale paardenwedstrijden op landgoed Valouwe in Wekerom. Een evenement dat elk jaar weer veel bezoekers trekt. Vooral de spectaculaire cross is erg geliefd. Fotograaf is Jos Bakker.

woensdag, juli 11, 2007

bezoekers aantrekken op je weblog

Dit is een onderwerp waar veel over geschreven wordt. 'The fastest way to build traffic etc. etc." Op de weblog van DoshDosh komt dit onderwerp regelmatig en erg uitvoerig aan de orde. Deze blog geeft overigens wel aardige tips voor hen die geld willen verdienen met het schrijven van een weblog. Ook op mijn favoriete weblog Betablogger voor Dummies wordt regelmatig geschreven over hoe je bezoekers kunt aantrekken op je weblog, hoe je je weblog bekend maakt bij de zoekmachines. Je wilt niet alleen bezoekers maar je wilt ook dat er naar je weblog gelinkt wordt. Want dit is, zo zegt DoshDosh, absoluut een voorwaarde om Google en andere zoekmachines te laten weten dat jouw weblog bestaat en bovendien ook nog belangrijk is. Nou ik heb hierover mijn twijfels. Ik denk dat het belangrijkste is dat je regelmatig, het liefst iedere dag, een stukje produceert voor je weblog. Na publicatie 'ping' je dit naar de grote zoekmachines en veel meer hoef je niet te doen. Ik heb gemerkt dat als ik alleen in het weekend schrijf het bezoekersaantal drastisch afneemt (Google Analytics houdt dit voor mij in de gaten)en google zelf ook niet meer zo vlot is in het zoeken maar vooral vinden van onderwerpen uit mijn blog. Nu schrijf ik sinds enige tijd weer dagelijks met als gevolg veel meer bezoekers en regelmatig sta ik bij google of technorati, na intypen zoekterm, op de 1e pagina, soms zelfs helemaal bovenaan. Mooi toch. Het enige dat ik hiervoor doe is: regelmatig schrijven.

dinsdag, juli 10, 2007

Boerenzwaluwen

Boerenzwaluwen, laatkomers maar uitgekomen De laatkomers. Eindelijk jongen in het nestje in de stal van Sandor. De jongen in het andere nest boerenzwaluwen en het mereljong zijn al lang uitgevlogen. Naast de ouder zie je twee jongen.(aanklikken)

Kyra als zorgdier bij De Halderhof

Kyra bezoekt de Halderhof

Vandaag heeft Kyra weer een bezoek gebracht aan de Halderhof in Bennekom. De Halderhof is een somatisch verpleeghuis en een reactiveringscentrum. Opgeleid door de stichting Zorgdier is ze dit jaar begonnen met het werk en zoals het zich nu laat aanzien heeft zij er plezier in. Het vraagt nogal wat van de hond want ze kan natuurlijk niet rennen of spelen met een rolstoelpatiënt maar wandelen kan gelukkig wel. Dus neemt de dame op de foto haar vaak mee voor een wandeling door de tuin van de Halderhof. Vandaag was Kyra erg afgeleid door alle konijntjes die op het gras zaten waardoor ze niet goed oplette. Toen de rolstoel over haar pootje reed was ze gelijk weer bij de les. De schade viel gelukkig mee en toen de wandeling werd vervolgd lette ze heel goed op de wieltjes.

maandag, juli 09, 2007

Mestkever

natuurfotografie; Geotrupes stercorarius
smullen
Deze mestkever is op weg naar een maaltijd. Verderop ligt een heerlijke hoop paardenmest en dat is een delicatesse voor deze kever. Deze kever is zwart en glanzend met een kleine kop. Hij eet voornamelijk mest van paarden.

zondag, juli 08, 2007

Perzik en kunst

perzikkunst
stilleven met perziken

Twee hele mooie foto's van zoiets eenvoudigs als 'perziken liggen op onze keukentafel in de zon om rijp te worden'.
Gefotografeerd door Jos Bakker.

Een wild zwijn

wandelingen door de natuur; wild zwijn
wandelingen door de natuur; wild zwijn schrikt
wild zwijn in de Roekel
Vanmiddag heb ik voor de eerste keer in mijn leven een wild zwijn gefotografeerd. Niet dat ik nog nooit een wild zwijn was tegengekomen, vaak zat, maar dan had ik nooit mijn camera bij me. Vanmiddag dus wel!
Het was een erg leuke bezigheid en ik heb er echt de tijd voor genomen. Ik stond namelijk veilig achter een hek waar ik doorheen had willen gaan voor een wandeling op het bospad waar het zwijn stond. Kyra maakte mij, door hevig gegrom, duidelijk dat er iets was. Zo zag ik het zwijn voordat wij door het hek liepen. Gelukkig maar, want ik geloof niet dat ik of Kyra echt partij zijn voor zo'n spierbonk. Het zwijn liet zich ook niet storen en kuierde wat rond, ondertussen met zijn gigantische neus (jee, wat een toeter!)in de aarde wroetend. Af en toe keek hij op want hij had mij natuurlijk wel gezien.

zaterdag, juli 07, 2007

te weinig doden in Pamplona

Vandaag was de eerste dag van de stierenrennen in de Spaanse stad Pamplona. 97 gewonden of zo iets. Jammer, echt jammer dat het bij verwondingen bleef. Het schijnen grotendeels dronken en aangeschoten mannen te zijn die genieten van deze wrede gebeurtenis. Ik las dat er sinds 1924 14 mensen zijn omgekomen. Jammer dat deze stieren hun eigen kracht niet kennen. Dan waren er misschien wel veel meer doden gevallen en zou de overheid deze 'sport' verbieden. Helaas!

donderdag, juli 05, 2007

Vallende vrouw van Karin Spaink (1993)

Wie kent haar niet. Karin Spaink schrijfster en columniste van het Parool. Deze sterke en mooie vrouw krijgt op 30 jarige leeftijd Multiple Sclerose. Dit boek vertelt niet enkel het verhaal van 'ik en mijn ziekte'. Dit boek gaat meer over de omgang tussen denken en doen veroorzaakt door een onwillig lichaam. Het vertelt over het belang van sociale cultuur rond ziekte en handicaps. Een aanrader voor alle hypochonders onder ons. Of gewoon voor hen die medelijden met zichzelf hebben, zich slachtoffer voelen of achtergesteld. Je wordt stil als je dit boek leest. Stil en dankbaar. Vooral ook als je bedenkt dat het hebben van MS verschrikkelijk is maar dat het voor Karin hier niet ophoudt. Zij krijgt een hersenbloeding en nog niet zo lang terug werd bij haar een borst geamputeerd. Borstkanker. (de spraakmakende foto in Opzij...)Ja, Karin heeft heel veel te vertellen en dat doet zij onder andere op haar weblog I write, therefore I am. Respect!

Rode klaver

Trifolium

Het is een goed teken dat er rode klaver in de wei groeit. Klaver is een bodemverbeteraar. Het voegt stikstof toe aan de grond. Bovendien bevat de plant , calcium, fosfor en eiwit. Het paard eet het graag en dit is, mits met mate, gezond.

dinsdag, juli 03, 2007

Kyra als zorgdier

Kyra bezoekt nu wekelijks De Halderhof, als zorgdier. Zij doet dit heel goed en schijnt aan te voelen wat er van haar gevraagd wordt. Het is heel dankbaar werk, vooral ook omdat de (somatische)bewoners van de Halderhof (op een enkeling na) zo enthousiast reageren. Zij brengt wat afwisseling in de vaak toch wel lange en saaie dagen van de bewoners. Er wordt uitgekeken naar haar bezoek en zij heeft als bijnaam 'knuffelhond' gekregen.